Professionele clinics

De clinics van de Zwolse Waaier staan onder leiding van Maarten Nijland. Maarten was professioneel wielrenner van 1998 tot eind 2008 bij diverse teams en een vaste waarde in de Nederlandse Selectie.       

Helaas kwam aan deze professionele carrière een einde door een zware blessure, die nu gelukkig verholpen is. Vandaag de dag neemt Maarten nog deel aan diverse Duathlons, Hardloopwedstrijden en Wielerwedstrijden, niet zonder succes. Talent en doorzettingsvermogen vergaan niet.

Maarten werd geboren op 22 maart 1976 te Gouderak maar woont sinds zijn geboorte in het Twentse land. Voorheen in Hengelo maar tegenwoordig in Rossum.
Naast BikeChallenge is hij werkzaam als hardloopspecialist bij Running Center Enschede, daarnaast voormalig Trainer/Coach bij het Rabobank - Giant Offroad wielerteam.

En nu Bondstrainer regio Noord-Oost en talentscout voor de Veldrijders en Mountainbikers.

Prestaties:

  • Meervoudig Nederlands Kampioen Veldrijden.
  • Meervoudig Nederlands Kampioen Ploegentijdrit.
  • Winnaar van diverse internationale Mountainbike, Weg en Cyclocross wedstrijden.
  • Deelname aan 17 Wereldkampioenschappen, meerdere Europese kampioenschappen en Nationale Kampioenschappen, als veldrijder - mountainbiker en wegrenner.Met als beste resultaat een 4e plaats op het Wereldkampioenschap Veldrijden Beloften.